weballey logo
 
left forms - textarea backnext right
homesearchsite mape-mail
intro
text
< textarea >
buttons
image
form
e-mail form
checkbox
radio
select
password
hidden
layout
cgi
tags
slot
 

    Je kunt een formulier gebruiken om e-mail te verzenden. Hoewel je veel kunt zeggen in één zin, heb je wellicht meer aan een wat groter vak om je tekst in te plaatsen. Hiervoor is de TEXTAREA tag bedoeld.

<TEXTAREA>
Type your text here...
</TEXTAREA>

    De afmetingen van dit vak hangen sterk af van de browser en het gebruikte lettertype. Je kunt het groter maken met de ROWS en COLS attributen. COLS (kolommen) heeft geen relatie tot het aantal tekens wat je (horizontaal) kunt gebruiken. ROWS (rijen) wel. Zoals je wellicht al bevroedt, is er weinig relatie tot de afmeting van een TEXT INPUT veld. Pas op dat je hiermee niet de mist in gaat. De ene browser kan het gemakkelijk twee keer zo groot maken als een andere. Probeer het altijd uit in meerdere browsers.

<TEXTAREA COLS="40" ROWS="5" NAME="text">

    Zoals je ziet, zet je de standaard tekst gewoon tussen de twee tags. Ook de TEXTAREA heeft een naam nodig, om de geproduceerde gegevens te kunnen verwerken.

<TEXTAREA WRAP="virtual">

    Als je begint te typen in het vak hierboven, gaat de tekst gewoon door, als je de rand van het vak bereikt. De tekst begint alleen op een nieuwe regel, als je de Enter toets gebruikt. Vrij lastig, vooral wanneer je de tekst later gaat veranderen. Met het WRAP attribuut zorg je ervoor, dat de tekst altijd binnen het vak blijft. Met VIRTUAL springt de tekst naar een nieuwe regel, met PHISICAL worden er bovendien "line breaks" meegezonden.

bottom  
left Copyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right