weballey logo
 
left Frames - noframes backnext right
homesearchsite mape-mail
intro
targets
nesten
esthetica
< noframes >
nadelen
samenvatting
tags
slot
      Sommige oudere browsers herkennen geen frames, andere kunnen ze uit zetten. Alles wat je dan ziet, is een leeg browservenster. Om dit te voorkomen, zijn de NOFRAMES tags bedacht. Alles hiertuussen wordt genegeerd door een browser die frames herkent. Oudere browsers herkennen de FRAME tags niet. Ze herkennen de NOFRAMES tags net zomin. Browers negeren wat ze niet kennen, en gaan gewoon verder met het volgende.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Een eenvoudige frame set</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET>
<FRAME SRC="pagina.html">
<NOFRAMES>
<BODY>
Alternatieve pagina hier.
</BODY>
</NOFRAMES>
</FRAMESET>
</HTML>

    Dus alles tussen NOFRAMES tags wordt zichtbaar in een browser die geen frames kent. Of als die is ingesteld om geen frames te alten zien. Je zult niet geloven wat voor stompzinnige opmerkingen hier soms in staan. Meestal een regeltje wat zegt dat de site frames gebruikt, en of ze maar even een andere browser willen installeren. Vaak gecompleteerd door een mooie link naar Microsoft of Netscape. Alsof je bezoekers dat zelf niet kunnen bedenken. Het zijn geen idioten, behandel ze dus ook niet zo. Zoekmachine robots wel. Die nemen die tekst doodleuk op in hun database. En of dat nou echt wel je bedoeling was...
    Het is veel beter gewoon een alternatieve pagina op te nemen. Niks bijzonders maar gewoon een stuk tekst, en links naar de andere pagina's op je site. Pagina's in frames dienen tenminste een link naar de home page te bevatten. Anders lopen ze dood. Wist je dat zoekmachines pagina's zonder links vaak helemaal niet indexeren? Op deze manier kan je bezoeker altijd de weg vinden op je site. Zelfs als ze een totaal verouderde browser gebruiken.

goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right