weballey logo
 
left HTML - slot backnext right
hometoolssite mape-mail
inleiding
software
tags
basis
tekst
layout
plaatjes
achtergrond
tekstkleur
hyperlinks
samenvatting
publiceren
promotie
< slot >
      Met deze pagina ben je aan het einde van deze cursus gekomen. Je hebt nu de basis van HTML al gehad. Dat viel toch best mee, nietwaar? Als je de hier behandelde tags kent, kun je al een heel aardige webpagina maken. En ook ben je in staat je homepage te publiceren. In principe heb je niet meer nodig dan wat je hier geleerd hebt.
    HTML is wel veel uitgebreider dan ik hier heb behandeld. Ik zou je echter willen adviseren, dat eerst maar even te laten voor wat het is. Zet eerst eens een pagina in elkaar met de kennis die je nu hebt. Maak daarna eens een site met een homepage en enkele pagina's die je daaraan verbindt met hyperlinks.
    Oefen met wat je hier geleerd hebt. Net zolang dat je het kunt dromen. Wat ik hier heb behandeld, moet je eigenlijk gewoon uit je hoofd kennen. Ga daarna pas verder met het leren van HTML. Heb je wat aan deze pagina's gehad, dan zou ik het leuk vinden als je dat laat merken. Het liefst door een link naar deze cursus op je pagina te zetten. Dan kunnen ook andere beginners profiteren van deze kennis.
    Neem gerust ook eens een kijkje op mijn pagina's over webdesign. De overstap is wellicht wat groot, want deze pagina's zijn bedoeld voor mensen die al wat langer met HTML bezig zijn. Het gaat ook niet zozeer over HTML zelf, alswel over hoe een website op de beste manier kan worden opgezet. Een eenvoudige "no nonsense" benadering van het vak.
    Nog een ding: test alles wat je maakt. Zorg dat je HTML foutloos is. Zorg dat alle links werken. Zorg dat alle plaatjes bestaan. Test je pagina's met je browser vanaf je harde schijf. Werkt het allemaal naar behoren, zet het dan pas op de server van je provider. Bekijk je pagina's ook eens met een andere browser. Dat het in de ene browser werkt, is geen garantie dat het in een andere ook wel goed zal gaan. Ga door met testen en wijzigen tot alles zonder problemen werkt. Het is nooit in een keer goed.
goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right