weballey logo
 
left HTML - tags backnext right
hometoolssite mape-mail
inleiding
software
< tags >
basis
tekst
layout
plaatjes
achtergrond
tekstkleur
hyperlinks
samenvatting
publiceren
promotie
slot
      In HTML draait alles om zogenaamde tags. Een tag is een label waar je op zet wat iets is, zoals bijvoorbeeld het naamkaartje aan een koffer. Wanneer je een "toe tag" aangebonden hebt, is het niet best met je gesteld. Die krijg je aan je grote teen als je in het mortuarium ligt. Een tag kun je zien als een soort schakelaar. Je zet er iets mee aan of uit in je browser.
<TAG>
    Een tag staat altijd tussen een "kleiner dan" (<) en een "groter dan" teken (>). Tags mag je zowel in grote als in kleine letters schrijven. Voor de duidelijkheid kun je het beste altijd hoofdletters gebruiken. Maar je bent er volledig vrij in, het werkt altijd.
<TAG>...</TAG>
    Tags gebruik je meestal paarsgewijs: een 'opening tag' en een 'closing tag'; een begin en een einde. Het enige verschil is het schuine streepje (slash) in de closing tag. Pas op, je zult deze slash vaak vergeten, waardoor je pagina er ineens heel anders uitziet. De opening tag zet de schakelaar aan, de closing tag zet hem weer uit. Tags omsluiten elkaar altijd. Het patroon is altijd <A><B></B></A>. Wanneer je een <A><B></A></B> patroon gebruikt, gaat het meestal goed fout.
<TAG ATTRIBUTE>...</TAG>
    Aan diverse tags kun je informatie toevoegen in de vorm van een attribute. Deze geeft extra informatie aan je browser. Er zijn ook diverse attributes waar je informatie moet toevoegen. Wanneer je bijvoorbeeld een plaatje wilt gebruiken, geef je met een tag aan dat het een plaatje is. Wat het plaatje is geef je aan in een attribute. Aan deze attribute voeg je informatie toe in de vorm van een bestandsnaam. Deze informatie staat altijd tussen aanhalingstekens.
<TAG ATTRIBUTE="...">...</TAG>
   Let altijd goed op de schrijfwijze van de tags. Zet de "groter dan" en "kleiner dan" tekens op de goede plaats. Zet deze zonder spaties tegen de tagomschrijving aan. Zet ook in de attributes geen spaties. Wanneer je bij een attribute gegevens invult na het "is gelijk" teken, zet dit dan tussen aanhalingstekens. Alleen bij getallen mag dit eventueel weggelaten worden.
goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right