weballey logo
 
left Layout - slot backnext right
homesearchsite mape-mail
basics
columns
alignment
title bars
faster pages
my layout
< epilogue >
  Style sheets
    HTML standaards zijn aan verandering onderhevig. Je hebt wellicht gehoord van style sheets. Deze laten je hetzelfde doen als tabellen, en nog veel meer. Tekst boven op een plaatje, tekst boven andere tekst (slagschaduw). Je kunt de layout in een apart bestand zetten en koppelen aan alle pagina's in je site. Je hebt al die ingewikkelde tabelcode niet meer nodig.
    Er is echter een groot probleem. Alleen de meest recente browsers ondersteunen (gedeeltelijk) style sheets. Versie drie browsers kunnen er niets mee. In dat geval komen de pagina's er ineens heel anders uit te zien, als je alleen maar style sheets gebruikt. Op dit moment geven tabellen de zekerheid, dat je site er in alle browsers goed uit ziet.

Hoe nu verder
    Met deze pagina ben je aan het einde van de layout tutorial aangekomen. Je hebt het belang van html tabellen voor webpagina layout leren inzien. De uitdaging voor jou is nu een site te maken met wat je geleerd hebt. Om je daar verder bij te helpen, heb ik een aantal pagina's geschreven over web design. Niet zozeer een tutorial, maar meer een discussie over hoe je een site moet opzetten.

Graphics
    Als je echt serieus met webdesign aan de gang wilt, zul je ook zeker aandacht moeten besteden aan graphics. Deze site gaat voornamelijk over html, publiceren en webdesign in het algemeen. Graphics vallen hier een beetje buiten, hoewel ik een aantal aspecten ervan beschreven heb. Wellicht voeg ik later nog gerichte graphics tutorials toe. Voor nu kun je eens een kijkje nemen bij de graphics links op deze site. Als je snel aan de gang wilt, kun je ook gebruik maken van de links naar de diverse graphics libraries daar.

WEBalley aanbevelen
WEBalley aanbevelen     Als je deze tutial goed vond, vertel het dan aan je vrienden. Je kunt dit doen met de recommender. Je kunt ook een link op je eigen site zetten. Hiervoor zijn een aantal buttons en banners beschikbaar.

Commentaar
    Dit is een nieuwe tutorial, ik heb hem net af. Als je vragen hebt over, of commentaar op deze tutorial, aarzel niet om me te mailen. Ik zal je helpen waar ik kan. Op deze manier help je mij ook de tutorials beter te maken.

goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right