weballey logo
 
left Layout - sneller laden backnext right
homesearchsite mape-mail
basics
columns
alignment
title bars
< faster pages >
my layout
epilogue
      Tabellen worden pas zichtbaar, nadat de afsluitende </TABLE> tag is gevonden. Er kan immers altijd een extra cel of rij zijn, die de layout beïnvloedt. Als de afbeelding tags geen info omtrent afmetingen bevatten, wordt de tabel pas getoond, nadat deze info uit de afbeeldingen zelf is gehaald. Dus vergewis je ervan dat je deze info altijd toevoegt in de IMG tags.
    Volgende versies van de HTML standaard laten je de afmetingen van een tabel fixeren in de eerste regel. Maar daar hebben we vooralsnog niks aan. Nu nemen we onze toevlucht tot een eenvoudige truc: we splitsen de tabel.
    Deze site gebruikt meerdere tabelllen op een pagina. Het logo, de titelstrook en knoppen staan in de eerste tabel. De navigatiestrook en de tekst staan in de tweede. Onderaan nog een tabel voor de credits en de top button. Op lange pagina's is het tekstgedeelte nogmaals opgesplitst. De eerste daarvan is zolang dat hij het scherm vult.

     
 
 
 
     
     
     

    Wat meer code, maar de pagina's komen een stuk vlotter tevoorschijn. Of tenminste, dat lijkt zo. De laadtijd is in werkelijkheid iets langer, er is meer code. Maar de browser kan al aan het werk als de eerste tabel geladen is. Dus krijgen je bezoekers alvast wat te zien, terwijl de rest van de pagina laadt. Vaak zal het ze niet eens opvallen, dat er maar een gedeelte van de pagina te zien is.
    Wat ze zeker wel zal opvallen, is dat je site een stuk vlotter wordt. Het irritantste van het web is dat het zo traag is. Er wordt niet voor niets gesproken van de World Wide Wait. Je bezoekers zullen de moeite die je doet om je site sneller te maken zeker waarderen. Ik heb al diverse e-mails hierover gekregen. Verbaasd als ze waren hoe snel mijn site was.

goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right