weballey logo
 
left Over mijzelf backnext right
hometoolssite mape-mail
< over mijzelf >
  Gerben     Ik ben Gerben Hoekstra, ik ben geboren in 1961 en woon in Groningen, hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noorden van Nederland. Ik ben daar ook geboren. Tot mijn vijfde levensjaar gevaren als schipperskind, sindsdien steeds in de Stad gewoond. Ik heb een atheneum opleiding gevolgd aan het Gomarus College. Daarna heb ik Bouwkunde gestudeerd aan de HTS.
    Sindsdien heb ik bij diverse bedrijven gewerkt, onder meer als systeembeheerder en projectleider. Voornamelijk heb ik mij echter beziggehouden met bouwkundig tekenen met AutoCAD. Dit bij diverse architekten en ingenieursbureau's. Ben hier eigenlijk wel een beetje op uitgekeken. Misschien is het wel tijd voor een carrièreswitch.
    Ik woon in een eigen huis, een benedenwoning met een prachtig uitzicht op een vijver en met een tuin voor en achter. Veel aan geklust, met veel plezier. In de zomer mag ik graag in de tuin zitten, en er in werken.

Hobby's
    Mijn vrije tijd besteed ik voor een niet onaanzienlijk deel aan het internet. Websurfen, nieuwe software uitproberen, webpagina's schrijven etc. Ik heb interesse voor techniek, talen, linguistiek, schrijven, design, lezen, informatieoverdracht, etc. Mijn belangstelling voor het internet is dus niet zo verwonderlijk. Deze hobby begint de laatste tijd wat uit de hand te lopen. Ik ben bezig met enkele opdrachten voor websites. Voorlopig in de freelance sfeer, later wellicht ook in een eigen bedrijfje.
    Ik mag graag films kijken. Ik heb bijna tien jaar parttime in een bioscoop gewerkt. Het inmiddels gesloten City Theater in Groningen. Enkele films die ik mooi vind zijn: The deer hunter, Awakenings, Sophie's choice, 37° le matin, Match factory girl, Boyz 'n the hood, om maar een paar te noemen. Tussen de pulp op televisie kom je ook nog regelmatig mooie films tegen. Of een aardige serie als ER (emergency room), Murder One of Pleidooi. Qua comedy vind ik Frasier nog steeds onverslaanbaar.
    Ik ben niet echt vreselijk sportief. Maar ik mag graag wandelen, langs het water of in de stad. Ik heb een racefiets waar ik in de zomer nog wel eens mee ga toeren. Vroeger wel wat fanatieker: elke dag een uur of meer rijden. Tegenwoordig rij ik meer voor mijn plezier, ik ben nu een echte mooi-weer-fietser.
    Ik hou veel van muziek. Ik ben overigens redelijk muzikaal; ik heb jaren gitaar gespeeld. Mijn belangstelling gaat op dit moment uit naar de wat steviger rockmuziek. Daarbij kun je denken aan The Offspring, Nirvana, Red hot chili peppers, Stiltskin, Cranberries, Van dik hout etc. Ik ben niet echt een house-liefhebber, maar sommige platen vind ik wel mooi, zoals bijvoorbeeld "Music for the jilted generation" van The Prodigy. Meer recent spreekt 'dance' mij ook wel aan, bijvoorbeeld Sash! of Kosheen.

goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right