weballey logo
 
left Ad-aware right
homesearchsite mape-mail
Intro
< Ad-aware >
Spybot
CoolWebShredder
HijackThis
Messenger Spam
Slot
  Ad-aware is een programma, wat wel wat lijkt op een virusscanner. Het scant je systeem aan de hand van een lijst van bekende spyware. Vind het die, dan geeft het de keuze om die al dan niet van je systeem te verwijderen. Net als bij een antivirus-programma, is het belangrijk dat je de lijst up to date houdt, om beschermd te blijven tegen nieuwe varianten.

Download en installeer de laatste versie van Ad-aware.

Taalmodule
Voor Ad-aware is er een taalmodulepakket beschikbaar, waaronder ook de Nederlandse taalmodule. Na het downloaden dubbelklik je op het bestand aaw-lang-pack.exe. Het installatiepakket kan zelf de installatiemap van Ad-aware bepalen en plaatst ook de taalmodules automatisch in de juiste map (...Ad-Aware\Lang). Bovenaan naast Ad-aware 6.0, klik je op het tweede icoon van links, Settings genaamd. Bij Languagefile kies je voor Dutch (Nederlands) en klik vervolgens op de Proceed-knop. Ad-aware is voortaan in het Nederlands.

Updaten
Voor je gaat scannen op spyware met Ad-aware moet je eerst het programma updaten. Wanneer je Ad-aware opstart klik je in het Statusblad op Controleer voor updates om het laatste Reference bestand binnen te halen. Wanneer een nieuw Reference bestand beschikbaar is krijg je melding van de Build en de datum vanaf wanneer dit bestand beschikbaar was. Klik op OK om dit bestand te downloaden. Wanneer je reeds beschikt over het meest recente Reference-bestand, krijg je de melding: Geen updates beschikbaar.

Instellingen
- Klik naast Ad-aware 6.0 op het icoon Instellingen, klik op de knop Expert opties.
- Bij Systeem controle parameters zorg je dat het volgende aangevinkt is: Processen die bij de scan gevonden worden automatisch beŽindigen.
- Bij Verwijderings parameter zorg je dat het volgende aangevinkt is: windows toestaan bestanden bij volgende systeemstart te verwijderen.
- Bij Verwijderings parameter zorg je dat er geen vinkje staat bij: Herkende geregistreerde compnenten automatisch de-registreren.
- Klik op de knop Doorgaan
- Klik nu op de knop Scan.
- Zorg dat Activeer grondige scan aangevinkt is.
- Kies voor Selecteer mappen om te scannen en klik op Selecteer. Duidt nu de partities / mappen aan die je wil scannen. Zorg zeker dat de partitie met je Windows (de actieve partitie meestal c:\) en deze met je programma-bestanden gescand worden. Eigenlijk kan je best alle partities laten scannen door Ad-aware.

Scannen
- Sluit ALLE vensters van Internet Explorer.
- Klik op de knop volgende. Ad-aware gaat nu de geselecteerde partities of mappen scannen op spyware. Wees geduldig, dit kan een tijdje duren.

Verwijderen
- Indien er een spyware op de computer aanwezig is zal Ad-aware nu een aantal slechte bestanden en registersleutels vinden. Rechtsklik in dit venster en kies voor Selecteer alles.
- Klik op de knop Volgende.
- Het programma zal je vragen om alle geselecteerde items te verwijderen. Bevestig dit met OK.

Afsluiten
- Sluit Ad-aware en start de computer opnieuw.
bottom  
left Copyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden right