weballey logo
 
left Messenger spam right
homesearchsite mape-mail
Intro
Ad-aware
Spybot
CoolWebShredder
HijackThis
< Messenger Spam >
Slot
  Popups
    Soms zie je popups verschijnen als in het plaatje hieronder. Dit wordt strikt genomen niet door spyware veroorzaakt. Het is een reguliere windows functionaliteit. Bedoeld om kleine berichtjes naar gebruikers in een netwerk te sturen. Bijzonder handig als bijvoorbeeld een netwerkbeheerder wil laten weten dat het netwerk even plat gaat; of iedereen zijn werk maar even wil saven. De gemiddelde windows gebruiker heeft er echter helemaal niets aan. En wanneer er domweg -- vaak paniekzaaiende -- reclame mee wordt gemaakt, is het ronduit irritant.

Uitschakelen
    De messenger service is standaard ingeschakeld op elke computer met windows xp erop. Je kunt deze functie uitschakelen door het volgende te doen.

  • op de start knop klikken
  • uitvoeren
  • services.msc invullen
  • messenger dubbelklikken
  • uitgeschakeld selecteren in het dropdownmenu
  • ok aanklikken
Je kunt de service stoppen als je wilt, maar na de volgende herstart van je computer staat hij ook uit. Vind je dit allemaal te ingewikkeld, dan kun je het programma "shoot the messenger" downloaden. Daarmee kun je met een muisklik de service aan- en uit zetten.

Shoot The Messenger

Services
    Er zijn overigens nog meer services die de normale gebruiker helemaal niet nodig heeft. Door deze uit te schakelen maak je geheugen en computerkracht vrij, en zal je systeem sneller, veiliger en stabieler werken. Mocht je je hier eens in willen verdiepen, kijk dan eens op de site van BlackViper. Niet de eenvoudigste materie, maar zeker de moeite waard.

BlackViper

bottom  
left Copyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden right