weballey logo
 
left Webdesign - voorbeelden backnext right
hometoolssite mape-mail
ALGEMEEN

WERKWIJZE

BANDBREEDTE

LAYOUT

GRAPHICS

paletten
< voorbeelden >
webpalet
anti-aliasing
dithering
minimaliseren
achtergronden

 
pam JPEG
compressie 75%
16,7 miljoen kleuren
6469 bytes

Deze afbeelding is als basis gebruikt. Hier wordt overigens meteen duidelijk waarom voor fotografische afbeeldingen meestal het JPEG formaat wordt gekozen. Het kleinste bestand met het beste resultaat.

pam GIF
256 kleuren
Eigen palet
24248 bytes

Het beste resultaat met GIF wordt bereikt met een eigen palet van 256 kleuren. Let op de bestandsgrootte. Deze bijna vier keer zo groot als JPEG.

pam GIF
256 kleuren
systeempalet
14127 bytes

Met het systeempalet van wordt de kwaliteit weer iets minder. De afbeelding wordt vlekkerig en de fijne lijnen gaan verloren.

pam GIF
216 kleuren
Webpalet
8764 bytes

Met het webpalet, wat Windows en Macintosh kleuren bevat, is het resultaat bijna gelijk. Zo wordt echter gegarandeerd dat de afbeelding op beide systemen goed wordt weergegeven.

pam GIF
16 kleuren
systeempalet
8711 bytes

Dit is het resultaat, wanneer een afbeelding wordt weergegeven door een videokaart, die niet alle benodigde kleuren kan weergeven. Hetzelfde verschijnsel kan ontstaan wanneer een 16 of 24 bits afbeelding in 256 kleuren (8 bits) wordt weergegeven.

pam? GIF
256 kleuren
Verkeerd palet
9445 bytes

Dit kan er gebeuren, wanneer er een conflict ontstaat tussen verschillende paletten. Zowel een systeempalet als een tussen twee afbeeldingen verschillend palet, kan dit tot gevolg hebben.

goto top  
leftCopyright © Gerben Hoekstra - Alle rechten voorbehouden backnext right